Bekijk onze cultuuragenda

 

 

Hou je van concerten, muziek, zang, toneel, kunst, lezing of tentoonstelling? En wil je kennis maken met de Voorschotense culturele organisaties ? Dan is dit de plek waar je van alles kunt vinden!

Organiseer je een evenement in Voorschoten en ben je lid van de Cultuurfabriek?

Klik dan op de  knop hiernaast en vul het formulier in. De Cultuurfabriek zorgt dan voor plaatsing op deze agenda en sociale media (Facebook en Instagram). Nog geen lid van de Cultuurfabriek? Aanmelden als lid kan  hier.

Met de filter hierna kun je selecteren op evenement, maand en jaar

Voorschotense Kunstkring – Ledenexpositie

17 leden van de Voorschotense Kunstkring brengen in juni 2024 hier nog niet eerder tentoongestelde kunstwerken naar Museum Voorschoten op Voorstraat 17. Vanaf 5 juni kunt u gedurende de hele maand op de woensdag-, donderdag-, vrijdag-, zaterdag- en zondagmiddagen tussen 13 en 17 uur de nieuwe creaties gratis komen bekijken. En zit er iets van uw gading bij ook nog voor redelijke prijzen kopen! Meer info:

http://www.voorschotensekunstkring.nl
05 jun 2024 - 30 jun 2024
13:00
Museum Voorschoten
Voorstraat 17, 2251 BL Voorschoten
Kosten: Gratis toegang

Zielsveel – Improviseren kun je leren

Een workshop-dag improviseren met je stem, geïnspireerd door beelden en verhalen. Het toverwoord daarbij is: luisteren. Luisteren naar stilte, naar je eigen lichaam en stem, naar de stemmen van de anderen. Voelen en intuïtief beslissen; waar voeg ik iets toe, wanneer wacht ik juist even af..? De workshop wordt gegeven door drie (stem-)kunstenaars; Helga Kruse, Jeannette Monshouwer en Ludy Feyen, van "Klanken Die Raken". Meer info en reserveren:

http://www.zielsveel.nu/
22 jun 2024
11:00
Oud Woelwijck
Essenlaan 3 Voorschoten
Kosten: € 85,00

Sinfonietta Voorschoten – Zomerconcert ‘Last night of the Proms’

Altijd al een keer een ‘Night of the Proms’ willen meemaken? Sinfonietta Voorschoten & het koor en orkest van the British School in The Netherlands presenteren o.l.v. Aikaterini Sampakou een ‘Night of the Proms’ in Voorschoten. Met Beethoven, Chaminade (soliste Daniëlle Vonk, fluit), Butterworth, Sager, Foster en Borodin, Strauss, Jenkins, Bizet, Strawinsky en Verdi (solisten: Annabella Marcos, en Alex Yarret, tenor). Kaartverkoop via: penningsinfoniettavoorschoten@gmail.com. Meer info:

https://www.sinfoniettavoorschoten.nl/
22 jun 2024
19:30
Het Kruispunt
Schoolstraat 2
Kosten: Voorverkoop € 17,50; aan de zaal € 20,00; kinderen tot en met 16 jaar € 5,00

Eindbijeenkomst ‘Hé, dat kan ik ook!’

De Cultuurfabriek en Verwonder om de hoek nodigt u uit voor het bijwonen van de eindbijeenkomst op woensdag 26 juni van het project ‘Hé, dat kan ik ook!’ Na de Verwondermarkt op 15 mei 2024 deden maar liefst 35 kinderen mee aan de workshops bij verschillende aanbieders uit Voorschoten. Op 26 juni presenteren de kinderen wat ze hebben ontdekt en geleerd. De kinderen die meedoen aan de workshops van Museum Voorschoten laten zien wat ze hebben geleerd over archeologisch onderzoek. Er zijn muzikale presentaties van de kinderen die meedoen met de workshops van PJPJ Voorschoten en Muziekvereniging Laurentius. De kinderen van de workshops met bioloog Jack laten zien wat er in de natuur om de hoek te ontdekken valt. De kinderen die de workshops van Voorschoten voor Elkaar volgen, tonen hun eindwerkstukken op canvasdoeken. Meer info:

https://www.cultuurfabriekvoorschoten.nl
26 jun 2024
15:30 - 17:00
Cultureel Centrum Voorschoten
Prinses Marijkelaan 4
Kosten: Gratis

Vox Clara – The Armed Man – Karl Jenkins

Een mis voor de vrede, die wordt gekenmerkt door een indrukwekkende toonspraak en hele mooie melodieën. In deze tijden van onzekerheid en oorlog kan zulke muziek niet vaak genoeg klinken. Vox Clara nodigt U uit om deze prachtige melodieën met ons te beleven. We sluiten de avond af met Hope is the thing with feathers, een compositie van Christopher Tin gebaseerd op het gelijknamige gedicht van Emily Dickeson. Meer info:

http://www.voxclara.nl/
28 jun 2024
20:00
De Dorpskerk
Kerkplein, Voorschoten
Kosten: € 20,00, aan kassa € 22,00. 18 jaar en jonger gratis entree

Cultuurproeverij – inloop om cultuur te proeven

Het aanbod aan culturele activiteiten in Voorschoten is groot en gevarieerd. Door het jaar heen kan men genieten van allerlei concerten, voorstellingen en tentoonstellingen, georganiseerd en uitgevoerd door zowel vrijwilligers en amateurs als professionals. Het gaat hierbij om muziek in al zijn vormen, toneel, dans, kunst en geschiedenis. Naast het ‘passief’ genieten is het ook mogelijk actief deel te nemen door lid te worden van een of meer culturele organisaties en verenigingen. De Cultuurfabriek organiseert in samenwerking met Museum Voorschoten een inloop in de Dorpskerk. Zo'n 25 culturele organisaties presenteren zich en laten cultuur bloeien. Er zijn ook culturele intermezzo's en korte presentaties, onder andere om het 5 jarig bestaan van de Cultuurfabriek Voorschoten te vieren. De Cultuurproeverij is mede mogelijk gemaakt door Stichting Louise de Lang- van Schaik (Oud Woelwijck) en Fonds 1818. Wil je meer info? Klik hier

29 jun 2024
14:00 - 16:00
De Dorpskerk
Kerkplein, Voorschoten
Kosten: Gratis

Duivenvoorde Concerten – Concert Prisma Trio – Lars Wouters van den Oudenweijer, klarinet

Prisma Trio met Janneke van Prooijen, viool, Elisabeth Smalt, altviool, Michiel Weidner, cello en Lars Wouters van den Oudenweijer, klarinet. Programma: Schubert, Triosatz, Mozart, Kwartet voor klarinet, viool, altviool en cello, naar Vioolsonate nr. 26, Gál, Serenade voor klarinet en strijktrio, R. Strauss, Variationen für Streichtrio über 'Das Dirndl is harb auf mi', Hummel, Kwartet voor klarinet en strijktrio. Meer info en kaartverkoop:

http://www.duivenvoordeconcerten.nl
09 jul 2024
20:00
De Dorpskerk
Kerkplein, Voorschoten
Kosten: €30,50; jongeren tot 25 jaar € 8,50; inclusief pauzedrankje en €1 ticketkosten

Museum Voorschoten – Tentoonstelling ‘Het verhaal van Voorschoten + Het beleg en ontzet van Leiden’

Dit jaar vieren we 450 jaar 'Leidens ontzet'. Het beleg van Leiden had niet alleen voor de stad, maar zeker ook voor de dorpen eromheen grote gevolgen. Kerken en andere gebouwen werden verwoest, het bouwland was onbruikbaar. Deze expositie gaat over het dorp Voorschoten tijdens en na het beleg, en is een onderdeel van de grote tentoonstelling 'Het verhaal van Voorschoten. Meer info: 

http://www.museumvoorschoten.nl
10 jul 2024 - 06 okt 2024
13:00
Museum Voorschoten
Voorstraat 17, 2251 BL Voorschoten
Kosten: Zie de website

Zielsveel – Het leven is pure poëzie?

Vanuit een filosofische vraag naar de betekenis van poëzie in ons leven, gaan we zelf gedichten maken met woorden en beelden in wisselwerking met klank. Met oefeningen in kijken, luisteren en dialoog met wat aanwezig is in onze omgeving, komen we vanzelf tot het maken van gedichten in woorden en/of beelden. Er is aandacht voor het effect van onze stem en de wisselwerking met de klanken van zang en sjamanen drum. Meer info en reserveren:

http://www.zielsveel.nu/
17 jul 2024
10:00
Oud Woelwijck
Essenlaan 3 Voorschoten
Kosten: € 30,00

Duivenvoorde Concerten – Anna Fedorova, piano & Dana Zemtsov, altviool

Anna Fedorova en Dana Zemtsov geven concerten op de grote concertpodia in de wereld! De Oekraïense Anna Fedorova wordt geroemd om haar virtuositeit en expressieve uitvoeringen. Programma: C. Schumann, Drei Romanzen, R. Schumann, Märchenbilder, Brahms, Sonate nr. 1,Enescu, Concert piece, Bosmans Arietta, Y. Zemtsov, Melodie Im Alten Stil, Kugel, Prelude Ysaye, Chopin, Ballade nr. 3, Debussy, Clair de Lune. Meer info en kaartverloop:

http://www.duivenvoordeconcerten.nl
20 aug 2024
20:00
De Dorpskerk
Kerkplein, Voorschoten
Kosten: €30,50; jongeren tot 25 jaar €8,50; inclusief pauzedrankje en €1 ticketkosten

PJPJ Voorschoten – Jazzconcert

Maandelijks organiseert Podium Jong Professionals Jazz (PJPJ) jazzconcerten met jazzstudenten (jonge professionals) van de Jazz-afdeling van het Koninklijk Conservatorium Den Haag. Dit doet PJPJ om de studenten extra en unieke podium- en presentatie-ervaring op te laten doen. Met de jazzconcerten en JazzFest (in mei) draagt PJPJ op een sfeervolle en laagdrempelige manier bij aan het bevorderen van live jazzmuziek in Voorschoten en daarmee aan het culturele leven in Voorschoten. Wie optreedt wordt later bekend gemaakt. Meer info ? 

http://www.pjpj.nl
07 sep 2024
20:00
Cultureel Centrum Voorschoten
Prinses Marijkelaan 4
Kosten: € 9,00. Jongeren tot 18 jaar en studenten gratis entree

Uitreiking Voorschoten Awards

De Voorschoten Awards zijn in het leven geroepen om de vele vrijwilligers, sporters en cultuurbeoefenaars die binnen Voorschoten actief zijn, in het zonnetje te zetten en te bedanken voor hun tomeloze inzet. De Awards worden op 13 september 2024, aan de vooravond van het Weekend van Voorschoten, uitgereikt. Meer info ? Volg deze website, lokale kranten en sociale media en de website van de gemeente Voorschoten.

13 sep 2024
20:00
Het Kruispunt
Schoolstraat 2
Kosten: Gratis

Cultuurmarkt tijdens Het Weekend van Voorschoten

Op zaterdag 14 september 20224 organiseert de Cultuurfabriek Voorschoten de Cultuurmarkt in de centrum van het dorp. Zij doet dit, sinds 2017, in samenwerking met Het Weekend van Voorschoten. Met de Cultuurmarkt viert de culturele sector de opening van het nieuwe cultuurseizoen. Op podia in het centrum van Voorschoten laten culturele organisaties met korte, verrassende optredens cultuur bloeien. Meer informatie volgt later.

14 sep 2024
11:00 - 16:00
Centrum Voorschoten
Centrum Voorschoten
Kosten: Gratis

Duivenvoorde Concerten – Concert Lidy Blijdorp, cello en Floor Le Coultre, viool

Lidy Blijdorp is tweevoudig Edisonwinnaar, Floor Le Coultre is Jong Muziektalent Nederland in 2011 en veelgevraagd violiste. Programma: J.S. Bach, Prelude van de Suite nr. 6, Vasks, Castillo Interior
J.S. Bach, Sarabande van de Partita nr. 2, Beethoven, Duo voor viool en cello nr. 1, Rameau, Rappel des Oiseaux, Saint-Saëns, Le Cygne en Danse Macabre, Brahms, Hongaarse Dans, Kodály, duo voor viool en cello. Meer info en kaartverkoop:

http://www.duivenvoordeconcerten.nl
17 sep 2024
20:00
De Dorpskerk
Kerkplein, Voorschoten
Kosten: €30,50; jongeren tot 25 jaar €8,50; inclusief pauzedrankje en €1 ticketkosten.

PJPJ Voorschoten – Jazzconcert

Maandelijks organiseert Podium Jong Professionals Jazz (PJPJ) jazzconcerten met jazzstudenten (jonge professionals) van de Jazz-afdeling van het Koninklijk Conservatorium Den Haag. Dit doet PJPJ om de studenten extra en unieke podium- en presentatie-ervaring op te laten doen. Met de jazzconcerten en JazzFest (in mei) draagt PJPJ op een sfeervolle en laagdrempelige manier bij aan het bevorderen van live jazzmuziek in Voorschoten en daarmee aan het culturele leven in Voorschoten. Wie optreedt wordt later bekend gemaakt. Meer info? 

http://www.pjpj.nl
12 okt 2024
20:00
Cultureel Centrum Voorschoten
Prinses Marijkelaan 4
Kosten: € 9,00. Jongeren tot 18 jaar en studenten gratis entree

Duivenvoorde Concerten – Slotconcert Daria van den Bercken, piano & Ludwig

We sluiten de concertenreeks af met een bijzondere samenwerking tussen Daria van den Bercken, winnaar Dutch Classical Talent Award en de Amsterdamse Kunstprijs, en Ludwig, een avontuurlijk gezelschap van topmusici. Daria van den Bercken speelt op een Chris Maene rechtsnarige vleugel. Programma: Haydn, Pianosonate nr. 32, Prokofiev, Delen uit Romeo en Julia voor altviool en piano, Mozart, Concerto voor piano en orkest in arrangement voor strijkkkwintet en piano (Lachner), J.S. Bach, Brandenburg Concerto nr. 5, Prokofiev, Symfonie nr. 1 (arrangement Max Knigge). Meer info en kaartverkoop: 

http://www.duivenvoordeconcerten.nl
01 nov 2024
20:00 - 18:00
De Dorpskerk
Kerkplein, Voorschoten
Kosten: €30,50; jongeren tot 25 jaar €8,50; inclusief pauzedrankje en €1 ticketkosten

PJPJ Voorschoten – Jazzconcert

Maandelijks organiseert Podium Jong Professionals Jazz (PJPJ) jazzconcerten met jazzstudenten (jonge professionals) van de Jazz-afdeling van het Koninklijk Conservatorium Den Haag. Dit doet PJPJ om de studenten extra en unieke podium- en presentatie-ervaring op te laten doen. Met de jazzconcerten en JazzFest (in mei) draagt PJPJ op een sfeervolle en laagdrempelige manier bij aan het bevorderen van live jazzmuziek in Voorschoten en daarmee aan het culturele leven in Voorschoten. Wie optreedt wordt later bekend gemaakt. Meer info ? 

http://www.pjpj.nl
16 nov 2024
20:00
Cultureel Centrum Voorschoten
Prinses Marijkelaan 4
Kosten: € 9,00. Jongeren tot 18 jaar en studenten gratis entree

Kerstscratch ‘Beleven & Ontmoeten

Opnieuw organiseert de Cultuurfabriek de kerstscratch 'Beleven en Ontmoeten in de Dorpskerk in Voorschoten. Het is het jaarlijkse moment waarop we in de wintersfeer samen cultuur in Voorschoten vieren. Samen muziek maken nu de dagen donkerder worden, het buiten guur is en we vaker lichtjes aansteken in huis. Zet deze datum alvast in de agenda. Hoe je mee kan doen en verdere info volgt in september 2024.

08 dec 2024
13:00 - 17:00
De Dorpskerk
Kerkplein, Voorschoten
Kosten: Gratis

PJPJ Voorschoten – Jazzconcert

Maandelijks organiseert Podium Jong Professionals Jazz (PJPJ) jazzconcerten met jazzstudenten (jonge professionals) van de Jazz-afdeling van het Koninklijk Conservatorium Den Haag. Dit doet PJPJ om de studenten extra en unieke podium- en presentatie-ervaring op te laten doen. Met de jazzconcerten en JazzFest (in mei) draagt PJPJ op een sfeervolle en laagdrempelige manier bij aan het bevorderen van live jazzmuziek in Voorschoten en daarmee aan het culturele leven in Voorschoten. Wie optreedt wordt later bekend gemaakt. Meer info ? 

http://www.pjpj.nl
14 dec 2024
20:00
Cultureel Centrum Voorschoten
Prinses Marijkelaan 4
Kosten: € 9,00. Jongeren tot 18 jaar en studenten gratis entree
Geen evenementen gevonden!
Ga naar de inhoud

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten