Bekijk onze cultuuragenda

 

 

Hou je van concerten, muziek, zang, toneel, kunst, lezing of tentoonstelling? En wil je kennis maken met de Voorschotense culturele organisaties ? Dan is dit de plek waar je van alles kunt vinden!

Organiseer je een evenement?

Klik dan op de  knop hiernaast en vul het formulier in. De Cultuurfabriek zorgt dan voor plaatsing op deze agenda en sociale media (Facebook en Instagram).

Met de filter hierna kun je selecteren op evenement, maand en jaar

Voorschotense Kunstkring/Museum Voorschoten – Tentoonstelling

De Voorschotense Kunstkring (VKK) is van 13 september t/m 1 oktober te gast in het Museum Voorschoten. Verschillende leden van het kunstgenootschap exposeren werken die ook te koop zijn.
Aan de tentoonstelling zijn twee wedstijden verbonden: Voor kinderen een wedstrijd 'maak een collage'. Laat je inspireren door de kattencollages van VKK-lid Fanny Mazure. Voor iedereen is er een wedstrijd 'maak een haiku', een drieregelig gedicht. Meer info:

http://www.voorschotensekunstkring.nl, www.museumvoorschoten.nl
13 sep - 01 okt
Museum Voorschoten
Voorstraat 17, 2251 BL Voorschoten
Kosten: Gratis

Protestantse Gemeente Voorschoten – Mantra zingen met Maria Rosenmöller. elke donderdagavond

Nada Brama betekent: alles is trilling. Mantra zingen is als yoga met je stem. Je adem, de stilte, en het zingen doen ertoe. Het samen zingen heeft een meerwaarde. De mantra's die je zingt zijn korte melodieën die talloze malen herhaald worden. Zij geven je een positieve boodschap of affirmatie mee. De teksten kunnen eeuwen oud zijn, in het Sankriet, of nog jong, vaak in het engels. Ze geven je energie, levendig of kalm. Elke donderdagavond van 7 september 2023 tot en met 14 december 2023 in het Voorhuys van de Dorpskerk. Het zingen staat onder leiding van Maria Rosenmöller. Meer info:

http://www.mariarosenmoller.nl/
14 sep - 14 dec
19:00 - 20:00
De Dorpskerk
Kerkplein, Voorschoten
Kosten: € 5,00 per keer

Museum Voorschoten – Tentoonstelling Aap, Noot, Mies – op school in Voorschoten

Deze expositie gaat over onderwijs in het algemeen en over de Voorschotense scholen in het bijzonder. Het opent met een grote verzameling klassenfoto's. Herkent u zichzelf, of vriendjes en vriendinnetjes van vroeger? Leuk om de mode in de loop van de tijd te zien veranderen. De methoden in het onderwijs veranderden ook, vooral op het terrein van lezen en rekenen. Belangrijk was de verzuiling; later volgden weer fusies. Meer info:

http://www.museumvoorschoten.nl
11 okt - 04 feb
13:00
Museum Voorschoten
Voorstraat 17, 2251 BL Voorschoten
Kosten: Zie website

PJPJ Voorschoten – Jazzconcert met Moon Quintet

Moon Quintet, met Eva Luna Kordas (zang/foto) is een internationale band, die elkaar kennen via het Conservatorium in Den Haag. Hun repertoire is zeer gevarieerd: van jazzstandards tot covers van moderne jazz geïnspireerd door artiesten als Aaron Parks. Daarnaast componeren ze ook hun eigen liedjes die erg verbonden en geïnspireerd zijn door de natuur met behulp van beschrijvingen als metaforen. Hoewel het repertoire erg gevarieerd is en ook heel verschillende nummers uit verschillende 'tijden' bevat, is het allemaal niet alleen op een verhalende manier met elkaar verbonden, maar ook op een muzikale manier. Meer info: 

https://www.pjpj.nl/agenda
14 okt
20:00
Cultureel Centrum Voorschoten
Prinses Marijkelaan 4
Kosten: € 9,00, jomgeren tot 18 jaar gratis

Activiteitencentrum Alettahof – Concerten op de zondagmiddag – Harmonie Voorschoten

Fonds 1818 geeft Alettahof de mogelijkheid om per jaar 8 concerten te organiseren en de eerste is de Harmonie Voorschoten met vooral lichte en herkenbare melodieen. De toegang is gratis maar vol is vol. De zaal gaat om 14.00 uur open en het concert start om 14.30 uur. Meer info over wat Alettahof doet: 

https://www.alettahof.nl/
15 okt
14:30
Activiteitencentrum Alettahof, Aletta Jacobsplantsoen 97
Kosten: Gratis

Orgelconcert Dorpskerk

Op zondagmiddag 22 oktober wordt het uit 1720 daterende Zeemans-orgel in de Dorpskerk van Voorschoten bespeeld door Willeke Smits. Willeke is organiste van de Hooglandse kerk in Leiden en viert in september 2023 haar 25-jarig organisten jubileum. Het programma voor 22 oktober wordt twee weken voor het concert bekend gemaakt. Meer info bij Herman Lodder: herman.lodder@gmail.com

22 okt
16:00
De Dorpskerk
Kerkplein, Voorschoten
Kosten: Gratis

Kunstkring Duivenvoorde – Daniel Rowland, Maja Bogdanovic en Combattimento spelen Vivaldi en Boccherini

Op 26 oktober organiseert de Kunstrking Duivenvoorde een extra concert in de Dorpskerk. Het topduo Daniel Rowland, viool en Maja Bogdanović, cello brengt samen met het gerenommeerde ensemble Combattimento, een enerverend barokprogramma met onder meer drie wervelende concerti van Antonio Vivaldi en een meesterlijk strijkkwintet van Luigi Boccherini. Meer info en kaartverkoop:

http://www.kunstkringduivenvoorde.nl
26 okt
20:00
De Dorpskerk
Kerkplein, Voorschoten
Kosten: € 29,50 incl.pauzedrankje

PJPJ Voorschoten – Jazzconcert Marco Ullstein Quintet

Het Marco Ullstein Quintet combineert op vakkundige wijze jazztraditie met hedendaagse elementen door de unieke instrumentatie van vibrafoon, tenorsaxofoon, gitaar, bas en drums. Onder leiding van de vibrafonist en componist Marco Ullstein wordt de muziek van het kwintet gekenmerkt door zijn melodieuze en doordacht gearrangeerde composities. In maart 2023 won het kwintet de eerste prijs van het Grachten Festival Jazz Concours in Amsterdam. Meer info: 

https://www.pjpj.nl/agenda
04 nov
20:00
Cultureel Centrum Voorschoten
Prinses Marijkelaan 4
Kosten: € 9,00, jongeren tot 18 jaar gratis

Voorschoten Voor Elkaar/Gemeente Voorschoten – “Kom op nou jongens” (theatervoorstelling)

Kinderen presteren op school en bij de sportclub het beste, als ze het plezier en zelfvertrouwen erin weten te houden. Maar dat kan in de praktijk een behoorlijke uitdaging zijn! Wat kun jij als vader of moeder doen? Daarover gaat de humoristisch voorstelling "Kom op nou jongens!", die op maandag 6 november 2023 te zien is. Je krijgt handige tips. Het is een heerlijk avond uit. En de toegang is gratis (normaal €20)! Bestel nu je vrijkaartjes via 

http://www.positiefcoachen.nl/voorstellingen/voorschoten
06 nov
19:30 - 20:45
Cultureel Centrum Voorschoten
Prinses Marijkelaan 4
Kosten: Gratis

Exultate Deo o.l.v. Leo den Broeder – Frans concert (koor)

Oratoriumvereniging Exultate Deo zingt werken van Fauré en Duruflé in de Hartebrugkerk in Leiden. Fauré: Cantique de Jean Racine en Messe Basse
Duruflé: Ubi Caritas en Requiem 

Op 23 september 2023 is er om 16.00 uur een inloopconcert met meesterwerken van Duruflé en Fauré in Sint Servaas, Maastricht. Meer info en kaartverkoop: 

http://www.exultatedeo.nl/
10 nov
20:00
Hartebrugkerk, Haarlemmerstraat 110, 2312 GD Leiden
Kosten: € 25,00

Activiteitencentrum Alettahof – Concerten op zondagmiddag – Die Hofstadter Musikanten

Fonds 1818 stelt Alettahof in de gelegenheid om 8 maal per jaar een concert te organiseren en op 19 november komen Die Hofstadter Musikanten. Het repertoire bestaat uit Duitse en Tsjechische volksmuziek.
De zaal gaat om 14.00 uur open en het is gratis toegang maar vol is vol. meer info over wat Alettahof doet: 

https://www.alettahof.nl/
19 nov
14:30
Activiteitencentrum Alettahof, Aletta Jacobsplantsoen 97
Kosten: Gratis

Sinfonietta Voorschoten – Najaarsconcert

In dit concert biedt Sinfonietta Voorschoten, onder leiding van Aikaterini Sampakou, u een gevarieerd programma met bekende/minder bekende werken: een ouverture van Verdi, een Suite van Saint-Saens, de 6e symfonie van Schubert. In het Konzertstück No.2 van Mendelssohn is de hoofdrol weggelegd voor 2 klarinetten. Sinfonietta neemt alvast een voorproefje op het nieuwe jaar met de Emperor Waltz van Johann Strauss jr.

https://www.sinfoniettavoorschoten.nl
26 nov
14:30
Het Kruispunt
Schoolstraat 2
Kosten: Voorverkoop € 17,50, aan de zaal € 20,00. Tot 16 jaar € 5,00

PJPJ Voorschoten – Jazzconcert met Emma Hedrick Quintet

De muziek van Emma Hedrick (zang) is geworteld in de harmonie en stijl van de jazztraditie, vermengd met aandacht voor tekst en melodie uit het singer-songwritergenre. Elk nummer is een kort vignet met verhalen in een scala aan emoties. Artiesten met vergelijkbare stijlen zijn onder meer Gretchen Parlato, Camille Bertault en Esperanza Spaulding. Het repertoire omvat originele liedjes naast enkele nieuwe arrangementen van jazzstandards met nieuwe creatieve elementen. Meer info:

https://www.pjpj.nl/agenda
09 dec
20:00
Cultureel Centrum Voorschoten
Prinses Marijkelaan 4
Kosten: € 9,00, jongeren tot 18 jaar gratis

Cultuurfabriek organiseert kerstscratch

Na een zeer geslaagde kerstsratch in 2022 organiseert de Cultuurfabriek op zondag 10 december 2023 in de Dorpskerk opnieuw een kerstscratch. Onder de muzikale leiding van Maria Rosenmöller studeren muzikanten en zangers uit Voorschoten binnen één middag repertoire in. Aan het einde van de middag brengen zij het ingestudeerde ten gehore tijdens een concert.

Noteer alvast deze datum. Aanmelden is nog niet mogelijk. Volg de cultuuragenda en krantenberichten !

10 dec
13:00 - 17:00
De Dorpskerk
Kerkplein, Voorschoten

Activiteitencentrum Alettahof – Concerten op zondagmiddag – Noordzeekoor The Seaside Singers

Fonds 1818 stelt Alettahof in de gelegenheid om 8 concerten per jaar te organiseren. Op 17 december komt het Noordzeekoor The Seaside Singers met een aansprekend kerstrepertoire.
De toegang is gratis. De zaal gaat om 14.00 uur open maar vol is vol. meer info over wat Alettahof doet: 

https://www.alettahof.nl/
17 dec
14:30
Activiteitencentrum Alettahof, Aletta Jacobsplantsoen 97
Kosten: Gratis

PJPJ Voorschoten – Jazzconcert met Daniel Sueiro Trio

Pianist Daniel Sueiro (Spanje), bassist Arjun Ramdas (India) en drummer Nikiforos Bournousouzis (Griekenland) kwamen in 2021 samen als pianotrio tijdens hun studie aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag. Al snel kwamen ze erachter dat ze een gedeelde passie hebben voor het geluid van het klassieke jazzpianotrio. Dat leidde tot regelmatig samenwerken en ontwikkelen van een repertoire voor pianotrio, waaronder arrangementen van standards en eigen composities. Meer info:

https://www.pjpj.nl/agenda
13 jan
20:00
Cultureel Centrum Voorschoten
Prinses Marijkelaan 4
Kosten: € 9,00, jongeren tot 18 jaar gratis

PJPJ Voorschoten – Jazzconcert met Pantelis Protopapas

Pantelis Protopapas Quartet is een eigentijds jazzkwartet en gericht op eigen originele composities van Pantelis Protopapas (gitaar). Geïnspireerd door moderne jazzcomponisten als Pat Metheny en Aaron Parks, samen met invloeden uit folk en alternatieve rock, creëert de band lyrische en energieke muziek met dromerige en nostalgische kwaliteiten. Het quartet is opgericht in september 2022 en in januari 2023 werd het eerste nummer uitgebracht op YouTube. Meer info:

https://www.pjpj.nl/agenda
10 feb
20:00
Cultureel Centrum Voorschoten
Prinses Marijkelaan 4
Kosten: € 9,00, jongeren tot 18 jaar gratis
Geen evenementen gevonden!
Meer laden
Naar de inhoud springen

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten