Bekijk onze cultuuragenda

Wat is er te doen in Voorschoten en wanneer?  U leest het op deze pagina!

Organiseert u een evenement?

Aanmelden kan heel eenvoudig via het online formulier.

 

 
Selecteer door de filter te gebruiken:
 

Museum Voorschoten – Tentoonstelling ‘Architectuur – wonen in de wederopbouw, van flat tot villa’

Na de Tweede Wereldoorlog was er woningnood: er moesten snel meer woningen bij komen. Men maakte gebruik van nieuwe bouwtechnieken als prefab. Ook werden de eerste flats in Voorschoten gebouwd. Tegelijkertijd gaven welgestelden in het dorp aan architecten – onder wie hele beroemde als Rietveld – opdracht een villa of bungalow te ontwerpen. Al deze aspecten van de wederopbouwperiode komen aan bod in deze tentoonstelling. Meer info:

http://www.museumvoorschoten.nl/
08 feb - 07 mei
Museum Voorschoten
Voorstraat 17, 2251 BL Voorschoten
Kosten: €4,- ; gratis voor kinderen t/m 12 jaar en vrienden van het museum

Exultate Deo – Noors concert

Exultate Deo geeft een bijzonder Noors concert onder leiding van dirigent Leo den Broeder. Op het programma staan werken van twee Noorse componisten: 

Ola Gjeilo - Sunrise Mass, Ubi Caritas en The Reflections 

Kim Andre Arnesen - Magnificat.

Elma Dekker - sopraan, Orgel - Arjen Leistra, Piano - Seth Heeren en Orkest - Camerata Delft

 

https://www.exultatedeo.nl
10 feb
20:00
Dorpskerk
Kerkplein 2
Kosten: 25 euro, tot 18 jaar gratis.

Museum Voorschoten – Thema-avond parkenroute prins Frederik

Prins Frederik (1797–1881), zoon van koning Willem I, heeft een belangrijke bijdrage geleverd aan de geschiedenis van Voorschoten en Wassenaar. Zo liet hij wandelroutes aanleggen over zijn landgoederen. Carla Scheffer, specialist cultureel erfgoed bij de gemeente Wassenaar, vertelt hierover. De verhalenvertelster Janneke Tanja verleent ook haar medewerking. Kaartverkoop en info:

http://www.museumvoorschoten.nl/
16 feb
20:00
Museum Voorschoten
Voorstraat 17, 2251 BL Voorschoten
Kosten: € 5,00

Kunstkring Duivenvoorde – Jubileumconcert met Camerata RCO

In 2023 bestaat de Stichting Kunstkring Duivenvoorde 45 jaar. Om dat te vieren is er een Jubileumconcert met het gerenommeerde Camerata RCO, bestaande uit leden van het Koninklijk Concertgebouworkest.

Het orkest speelt het Strijkkwintet opus 39, nr. 3 van Luigi Boccherini en het befaamde Octet van Franz Schubert voor strijkkwartet, contrabas, klarinet, hoorn en fagot. Het Octet is misschien wel Schuberts grootste kamermuziekwerk, maar wordt door de unieke samenstelling van het ensemble niet vaak live gespeeld. 

https://www.kunstkringduivenvoorde.nl/
18 feb
20:00
De Dorpskerk
Kerkplein, Voorschoten
Kosten: € 29,50 incl.drankje na afloop. Jongeren € 17,50

Inloopconcert Dorpskerk

Deze zondagmiddag kunt u genieten van zowel melancholische als ook vrolijke folkmuziek, alles in het teken van de Klezmer, uitgevoerd door BplusC en een klarinetensemble o.l.v. Anja van Dooren. U bent van harte welkom in de Dorpskerk, Kerkplein 2, hier kunt u binnenlopen tussen 16.00 en 17.00 uur. 

https://www.dorpskerkvoorschoten.nl
19 feb
16:00 - 17:00
Dorpskerk
Kerkplein 2
Kosten: Gratis, vrijwillige bijdrage bij uitgang

Museum Voorschoten – Voorschoten archeologisch bezien

Pierre van Grinsven komt vertellen over zijn publicatie ‘Voorschoten Archeologisch bezien’. Hij gaat met grote stappen door de archeologische geschiedenis van Voorschoten, waarbij hij vooral de opgravingen van de Archeologische Vereniging Rijnstreek behandelt. Het gaat van vuistbijlen uit de nieuwe steentijd tot en met de resten van het in de 19e eeuw gesloopte kasteel Rouwkoop. Kaartverkoop en info: 

http://www.museumvoorschoten.nl/
21 feb
20:00
Museum Voorschoten
Voorstraat 17, 2251 BL Voorschoten
Kosten: € 5,00

Voorschotens Kamerkoor en British School: Broadway Hits and Musicals

Concert met musical songs door koren en orkest van de Britse School samen met het Voorschotens Kamerkoor. De koren van The British School brengen een gevarieerd programma van musical songs en het Voorschotens Kamerkoor brengt meerstemmig een aantal populaire popsongs uit de zeventiger jaren. Tussendoor zijn er nog twee zang solo’s, een optreden van het orkest en een muzikaal intermezzo met het ukelele ensemble. Het belooft een gezellige en vrolijke avond te worden. Een leuke kans om als dorp een keer kennis te maken met de British School.

https://voorschotenskamerkoor.nl/
23 feb
19:00
De Dorpskerk
Kerkplein, Voorschoten
Kosten: € 10,00, tot 12 jaar gratis

PJPJ – Siyenav quartet met speciale gast Joy Goh, gitaar

Het Siyenav quartet bestaat uit de tenorsaxofonist Guillermo Gómez Subías (Spanje), de pianist Seong Joon Park (Zuid-Korea), de bassist Abhinav Khokhar (India), de drummer Nikiforos Bournousouzis (Griekenand).  Ze spelen naast authentieke Braziliaanse muziek voornamelijk hard bop stijl en originele stukken van de bandleden. Speciale gast is Joy Goh (Taiwan) op gitaar.

http://www.pjpj.nl/agenda
25 feb
20:00
Cultureel Centrum Voorschoten
Prinses Marijkelaan 4
Kosten: € 7,00, tot 18 jaar gratis

Musica Antica – De Tsjechische schatkamer.

Bohemen en Moravië lagen centraal in het Midden-Europese muziekleven met invloeden uit alle windstreken.
Je had Praag, stad van opera's, en op het platteland de adellijke paleizen met vaak eigen orkesten mèt
componerende kapelmeesters. Due Oratori, op traverso en klavecimbel, zijn gaan schatgraven in de
boordevolle Tsjechische archieven. Daarom presenteren we hen vol trots aan u op ons eigen paleis ten
plattelande.

https://www.musantica.nl
26 feb
13:00
Kasteel Duivenvoorde
Voorschoten
Kosten: € 29,50

Openbare Repetitie Sinfonietta Voorschoten

Overweeg je in een orkest te gaan spelen en vraag je je af of Sinfonietta Voorschoten het orkest is dat bij he past? Kom een kijkje nemen.

We spelen stukken die een beeld geven van ons repertoire en de moeilijkheidsgraad. Je krijgt ook een indruk van de manier waarop we – onder leiding van onze nieuwe dirigente Aikaterini Sampakou - nieuwe stukken instuderen.

Entree: gratis

Meer info:  sinfoniettavoorschoten@gmail.com

https://www.sinfoniettavoorschoten.nl/
18 mrt
15:00
Activiteitencentrum Alettahof, Aletta Jacobsplantsoen 97

PJPJ – Jazzconcert met Les Impératrices in Cultureel Centrum Voorschoten

Les Impératrices is een jonge band die zich in september 2021 heeft gevormd en bestaat uit Sarah Raabe, zang en percussie, Camille Bergsma, cello, Elsa Le Moigne, elektrische basgitaar en Maria Palma, harp. Ze hebben allemaal verschillende achtergronden: Italië, Duitsland, Nederland, en Frankrijk en presenteren muziek op een samenstelling van instrumenten die niet zo alledaags is.

http://www.pjpj.nl/agenda
18 mrt
20:00
Cultureel Centrum Voorschoten
Prinses Marijkelaan 4
Kosten: € 7,00, tot 18 jaar gratis

PJPJ – Jazzconcert met Big Band Koninklijk Conservatorium Den Haag

Uniek jazzconcert met de Big Band Koninklijk Conservatorium Den Haag. Een ‘happening’ om mee te beleven voor elke muziekliefhebber! Uniek omdat de Big Band nauwelijks elders openbaar optreedt.

De Big Band bestaat uit 5 saxofoons, 4 trombones, 4 trompetten en een ritme sectie bestaande uit drums, gitaar, bas en piano.  Wie special guest is op deze zaterdagavond wordt later bekendgemaakt.

http://www.pjpj.nl/agenda
01 apr
20:00
Cultureel Centrum Voorschoten
Prinses Marijkelaan 4
Kosten: € 7,00, tot 18 jaar gratis

Musica Antica – Liederabend.

Na het ontstaan van de basso continuo bij zangaria's was dit instrument 200 jaar lang HET instrument voor begeleiding.Begin
19 de eeuw veranderde dat toen componisten als Franz Schubert de pianopartij onder de zangstem emancipeerden. Die werd steeds meer een rijke aanvulling op de melodie; denk aan Schuberts expressieve begeleiding van de Erlkönig. Tenor Benjamin Glaubitz en fortepianist Hiroto Saigusa brengen liederen van Schubert en Carl Loewe (de "Noordduitse Schubert"), Felix Mendelssohn, zijn zusje Fanny èn van Robert Franz.

https://www.musantica.nl
11 apr
20:00
Kasteel Duivenvoorde
Voorschoten

PJPJ – Jazzkoor Koninklijk Conservatorium Den Haag in Cultureel Centrum Voorschoten

Zondagmiddag 23 april 2023 om 15.00 uur komt het jazzkoor met zangstudenten van het Koninklijk Conservatorium Den Haag optreden bij PJPJ in het Cultureel Centrum Voorschoten in Voorschoten. Dit concert is ZEER geschikt voor jonge muziekliefhebbers (gratis entree tot 18 jaar!!).

Het Jazzkoor Koninklijk Conservatorium is in 2009 opgericht door Anka Koziel. Het koor bestaat voornamelijk uit eerste- en tweedejaars zangstudentes jazz aan het Koninklijk Conservatorium die aan het koor moeten deelnemen in verband met hun studie.

http://www.pjpj.nl/agenda
23 apr
20:00
Cultureel Centrum Voorschoten
Prinses Marijkelaan 4
Kosten: € 7,00, tot 18 jaar gratis

Toneelgroep Voorschoten – Toneelstuk “Er valt een traan op de tompouce” van Annie M.G. Schmidt

Een ernstig zieke man gelooft niet langer in zijn genezing en ontslaat zichzelf uit het ziekenhuis. Hij wil er een eind aan maken: “Ik wil stoppen op een moment dat ik er nog bén, als man, als mens, als brein.” Zijn vrouw vindt dat hij terug moet gaan naar zijn arts, zijn vriendin helpt hem bij zijn euthanasieplannen en zijn dochter vindt het alleen maar lastig dat vader ziek thuis gekomen is. Een driehoeksverhouding, een verbouwing en een doodswens: alles onder het genot van tompoezen…

Meer info en reserveren:

http://www.toneelgroepvoorschoten.nl/
12 mei
20:00 - 22:30
Cultureel Centrum Voorschoten
Prinses Marijkelaan 4
Kosten: € 15,00

Toneelgroep Voorschoten – Toneelstuk “Er valt een traan op de tompouce” van Annie M.G. Schmidt

Een ernstig zieke man gelooft niet langer in zijn genezing en ontslaat zichzelf uit het ziekenhuis. Hij wil er een eind aan maken: “Ik wil stoppen op een moment dat ik er nog bén, als man, als mens, als brein.” Zijn vrouw vindt dat hij terug moet gaan naar zijn arts, zijn vriendin helpt hem bij zijn euthanasieplannen en zijn dochter vindt het alleen maar lastig dat vader ziek thuis gekomen is. Een driehoeksverhouding, een verbouwing en een doodswens: alles onder het genot van tompoezen…

Meer info en reserveren:

http://www.toneelgroepvoorschoten.nl/
13 mei
20:00 - 22:30
Cultureel Centrum Voorschoten
Prinses Marijkelaan 4
Kosten: € 15,00

PJPJ – Piet Wezepoel Jazz Feest 2023

Jonge jazztalenten (8-18 jaar), jonge professionals van het Koninklijk Conservatorium Den Haag én de top van de Nederlandse jazz ontmoeten elkaar in het sfeervolle Cultureel Centrum in Voorschoten. Alweer voor de 6e keer organiseert PJPJ het Piet Wezepoel Jazz Feest. Het programma wordt later bekendgemaakt.

http://www.pjpj.nl
20 mei
17:00
Cultureel Centrum Voorschoten
Prinses Marijkelaan 4
Kosten: € 12,50
Geen evenementen gevonden!
 
Skip to content

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten