Bekijk onze cultuuragenda

Wat is er te doen in Voorschoten en wanneer?  U leest het op deze pagina!

Organiseert u een evenement?

Aanmelden kan heel eenvoudig via het online formulier.

 

 
Selecteer door de filter te gebruiken:
 

PJPJ – Jazzconcert met Keith Wong Quartet

Keith Wong Quartet is een internationaal jazzkwartet gevestigd in Den Haag, gevormd door de zanger en componist Keith Wong uit Hong Kong, de Duitse pianist Simon Gelsdorf, de Deense bassist Thor Johansen en de Italiaanse drummer Marcello Saracino. Het kwartet zal eigen stukken van Keith uitvoeren.

Meer info en biografie van musici:

http://www.pjpj.nl/agenda
10 dec
20:00
Cultureel Centrum Voorschoten
Prinses Marijkelaan 4
Kosten: € 7,00, tot 18 jaar gratis

Kerstscratch Cultuurfabriek in Dorpskerk Voorschoten

De Cultuurfabriek Voorschoten organiseert een Kerstscratch. Iedereen die wil zingen, een instrument bespelen, of beiden, is van harte welkom om 13.00 uur in de Dorpskerk in Voorschoten. Samen oefenen we tot 15.30 uur een aantal kerstklassiekers die we daarna, na een korte pauze, om 16.00 uur aan ons publiek laten horen. De Kerstscratch sluiten we samen af met een gezellig drankje en hapje. Vooraf instuderen is niet nodig. Je hoeft alleen je instrument/stem, enthousiasme, en natuurlijk publiek mee te nemen. De Kerstscratch staat onder de enthousiaste leiding van Maria Rosenmöller

Enthousiast geworden om mee te doen? Dat kan door je aan te melden op de website: 

https://www.cultuurfabriekvoorschoten.nl
11 dec
13:00 - 17:00
De Dorpskerk
Kerkplein, Voorschoten
Kosten: Gratis

Protestantse Gemeente Voorschoten – Meezingkerstconcert

Wij zingen oude en nieuwe kerstliederen eenstemmig met elkaar. Neem je hele familie mee en geniet van het uitgebreide kerstrepertoire. Een reis die ons voert van Komt allen tezamen naar Mary had a baby boy. Tussendoor zal Vox Clara en gastzangers ons met het beroemde Halleluja uit de Messiah van Händel verblijden.

Je bent van harte uitgenodigd in een open sfeer onder leiding van Maria Rosenmöller en met begeleiding van Herman Lodder met ons mee te zingen. Kers op de taart is een kerstverhaal van Bert Boter! Glühwein zal er dan ook zijn dus zegt het voort! Aanmelding niet noodzakelijk! Entree is gratis!

Meer info:

https://www.dorpskerkvoorschoten.nl/
16 dec
20:00
De Dorpskerk
Kerkplein, Voorschoten
Kosten: Gratis entree

Vox Clara-Messiah van Handel

De Messiah van G.F Händel (1685-1759) zal worden uitgevoerd door een gemengd koor, gevormd door vocaal vrouwenensemble Vox Clara en projectzangers. Het koor wordt begeleid door Orkest Polyphonia en het geheel staat onder muzikale leiding dirigente Maria Rosenmöller.

De Messiah is een van de bekendste en mooiste oratoria uit de muziekgeschiedenis van de barok en verhaalt over het hele leven van Jezus. Het stuk bestaat uit drie delen: geboorte en profetie; lijden en opstanding en Laatste Oordeel en redding van de mensheid. Geen evangelist als verteller, maar een afwisseling van prachtige koor- en solostukken. Zang en instrumenten spelen zowel in vreugde als in droefheid een ontroerend spel met elkaar. Elke melodie weet te raken.

https://www.voxclara.nl
18 dec
14:00
Laurentiuskerk
Leidseweg 102, Voorschoten
Kosten: 25 euro, 22,00 in de voorverkoop

Musica Antica – Het ontstaan van de Barok.

Giulio Caccini kwam in 1601 met iets compleet nieuws. Hij bedacht een nieuw type solozang, in dienst van het
woord en de zin van de tekst: monodie. Bij vocale virtuositeit moet alles ondergeschikt zijn aan het
overbrengen van de betekenis van de tekst. Hij schreef zijn madrigalen voor zangstem en basso continuo, en
zo ontstond wat wij tegenwoordig barokmuziek noemen. Iris Bouwman, begeleid door David Mackor op luit,
zingt intieme en virtuoze aria's van Caccini, Lully en Le Boësset.

https://www.musantica.nl
08 jan
13:00
Kasteel Duivenvoorde
Voorschoten

Inloopconcert Dorpskerk

Het Open Podium is een prachtige en uitgelezen gelegenheid, om een keer voor publiek op te treden. Zingend, of juist alleen instrumentaal. We doen het allemaal met elkaar, dus heel ontspannen. Schroom niet en meld je aan.  Het Open Podium duurt van 14.00 – 17.00 uur, dus tijd en ruimte genoeg.  Voor direct aanmelden of nog wat meer informatie, neem contact op met Maria Rosenmöller, e-mail: mariarosenmoller@gmail.com  We heten je graag welkom!

https://www.dorpskerkvoorschoten.nl
15 jan
14:00 - 17:00
Dorpskerk
Kerkplein 2
Kosten: gratis

VKK – Beelden van Vrijheid 23 november 2022 – 17 januari 2023

Vijf leden van de Voorschotense Kunstkring (VKK) tonen van 23 november 2022 tot en met 17 januari 2023 hun beelden van vrijheid in de Bibliotheek aan de Wijngaardenlaan in Voorschoten.  Met kleine beeldjes, foto’s en schilderijen laten Babs Heutink, Lucy de Kruijf, Maria Starke-Milkó, Marian Smit, Marja Verschoor zien wat vrijheid voor hen betekent.

De tentoonstelling kan tijdens de openingsuren van de Bibliotheek gratis worden bezocht.  Meer informatie over de tentoonstelling vindt u op: 

http://www.voorschotensekunstkring.nl 
17 jan
Bibliotheek Voorschoten

PJPJ – Jazzconcert met The Royal Croquettes

The Royal Croquettes is een swingband die in 2019 werd opgericht aan het Koninklijk Conservatorium van Den Haag. Deze internationale bezetting sloeg de handen ineen uit liefde voor het genre. De band met 8 musici streeft ernaar de muziek een moderne wending te geven met behoud van de essentie van het pre-bepop-tijdperk.

http://www.pjpj.nl/agenda
28 jan
20:00
Cultureel Centrum Voorschoten
Prinses Marijkelaan 4
Kosten: € 7,00; tot 18 jaar gratis

Exultate Deo-Noors concert.

Exultate Deo geeft een bijzonder, Noors concert  onder leiding van dirigent Leo den Broeder. Op het programma staan werken van twee Noorse componisten:

Ola Gjeilo: Sunrise Mass, Ubi Caritas en The Reflections .

Kim Andre Arnesen: Magnificat.

Aan het concert werken mee:
sopraan Elma Dekker begeleid op het orgel door Arjen Leistra

https://www.exultatedeo.nl
10 feb
20:00
Dorpskerk
Kerkplein 2
Kosten: 25 euro, tot 18 jaar gratis.

PJPJ – Jazzconcert in Cultureel Centrum Voorschoten

Jazztalenten van Koninklijk Concervatorium Den Haag treden maandelijks op bij Podium Jong Professionals Jazz (PJPJ) in het Cultureel Centrum Voorschoten. Doel van PJPJ is dat de jazztalenten podium-en presentatie-ervaring opdoen en dat inwoners uit Voorschoten en regio op een sfeervolle en laagdrempelige manier live jazzmuziek op hoog niveau kunnen beleven. Wie optreden wordt later bekendgemaakt.

 

http://www.pjpj.nl/agenda
25 feb
20:00
Cultureel Centrum Voorschoten
Prinses Marijkelaan 4
Kosten: € 7,00, tot 18 jaar gratis

Musica Antica – De Tsjechische schatkamer.

Bohemen en Moravië lagen centraal in het Midden-Europese muziekleven met invloeden uit alle windstreken.
Je had Praag, stad van opera's, en op het platteland de adellijke paleizen met vaak eigen orkesten mèt
componerende kapelmeesters. Due Oratori, op traverso en klavecimbel, zijn gaan schatgraven in de
boordevolle Tsjechische archieven. Daarom presenteren we hen vol trots aan u op ons eigen paleis ten
plattelande.

https://www.musantica.nl
26 feb
13:00
Kasteel Duivenvoorde
Voorschoten

PJPJ – Jazzconcert met Les Impératrices in Cultureel Centrum Voorschoten

Les Impératrices is een jonge band die zich in september 2021 heeft gevormd en bestaat uit Sarah Raabe, zang en percussie, Camille Bergsma, cello, Elsa Le Moigne, elektrische basgitaar en Maria Palma, harp. Ze hebben allemaal verschillende achtergronden: Italië, Duitsland, Nederland, en Frankrijk en presenteren muziek op een samenstelling van instrumenten die niet zo alledaags is.

http://www.pjpj.nl/agenda
18 mrt
20:00
Cultureel Centrum Voorschoten
Prinses Marijkelaan 4
Kosten: € 7,00, tot 18 jaar gratis

PJPJ – Jazzconcert met Big Band Koninklijk Conservatorium Den Haag

Uniek jazzconcert met de Big Band Koninklijk Conservatorium Den Haag. Een ‘happening’ om mee te beleven voor elke muziekliefhebber! Uniek omdat de Big Band nauwelijks elders openbaar optreedt.

De Big Band bestaat uit 5 saxofoons, 4 trombones, 4 trompetten en een ritme sectie bestaande uit drums, gitaar, bas en piano.  Wie special guest is op deze zaterdagavond wordt later bekendgemaakt.

http://www.pjpj.nl/agenda
01 apr
20:00
Cultureel Centrum Voorschoten
Prinses Marijkelaan 4
Kosten: € 7,00, tot 18 jaar gratis

Musica Antica – Liederabend.

Na het ontstaan van de basso continuo bij zangaria's was dit instrument 200 jaar lang HET instrument voor begeleiding.Begin
19 de eeuw veranderde dat toen componisten als Franz Schubert de pianopartij onder de zangstem emancipeerden. Die werd steeds meer een rijke aanvulling op de melodie; denk aan Schuberts expressieve begeleiding van de Erlkönig. Tenor Benjamin Glaubitz en fortepianist Hiroto Saigusa brengen liederen van Schubert en Carl Loewe (de "Noordduitse Schubert"), Felix Mendelssohn, zijn zusje Fanny èn van Robert Franz.

https://www.musantica.nl
11 apr
20:00
Kasteel Duivenvoorde
Voorschoten

PJPJ – Jazzkoor Koninklijk Conservatorium Den Haag in Cultureel Centrum Voorschoten

Zondagmiddag 23 april 2023 om 15.00 uur komt het jazzkoor met zangstudenten van het Koninklijk Conservatorium Den Haag optreden bij PJPJ in het Cultureel Centrum Voorschoten in Voorschoten. Dit concert is ZEER geschikt voor jonge muziekliefhebbers (gratis entree tot 18 jaar!!).

Het Jazzkoor Koninklijk Conservatorium is in 2009 opgericht door Anka Koziel. Het koor bestaat voornamelijk uit eerste- en tweedejaars zangstudentes jazz aan het Koninklijk Conservatorium die aan het koor moeten deelnemen in verband met hun studie.

http://www.pjpj.nl/agenda
23 apr
20:00
Cultureel Centrum Voorschoten
Prinses Marijkelaan 4
Kosten: € 7,00, tot 18 jaar gratis

PJPJ – Piet Wezepoel Jazz Feest 2023

Jonge jazztalenten (8-18 jaar), jonge professionals van het Koninklijk Conservatorium Den Haag én de top van de Nederlandse jazz ontmoeten elkaar in het sfeervolle Cultureel Centrum in Voorschoten. Alweer voor de 6e keer organiseert PJPJ het Piet Wezepoel Jazz Feest. Het programma wordt later bekendgemaakt.

http://www.pjpj.nl
20 mei
17:00
Cultureel Centrum Voorschoten
Prinses Marijkelaan 4
Kosten: € 12,50
Geen evenementen gevonden!
 
Skip to content

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten