Nieuws

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws en ontwikkelingen binnen de Cultuurfabriek.

10 december 2023: Uniek kerstconcert ‘Beleven & Ontmoeten’ met Voorschotense muzikanten en zangers

De kerstscratch ‘Beleven en Ontmoeten’ op zondagmiddag 10 december 2023 in de Dorpskerk in Voorschoten, georganiseerd door de Cultuurfabriek, is het jaarlijkse moment waarop we in de wintersfeer samen cultuur in Voorschoten vieren. Samen muziek maken nu de dagen donkerder worden, het buiten guur is en we vaker lichtjes aansteken in huis.

Iets meer dan 100 muzikanten en zangers uit Voorschoten geven om 16.00 uur een uniek kerstconcert in de Dorpskerk, Kerkplein 2, Voorschoten. Uniek omdat deze muzikanten en zangers, onder leiding van Maria Rosenmöller en Nelleke de Vries, pas vanaf 13.00 uur dezelfde dag  het repertoire instuderen.

Het concert wordt op 16.00 uur geopend door wethouder Cultuur, Hans van der Elst. Na het concert is er een afterparty voor de deelnemers en publiek. De Cultuurfabriek nodigt u van harte uit om naar het kerstconcert te komen. De toegang is gratis.

De Cultuurfabriek Voorschoten is erg blij dat er zoveel belangstelling is om mee te doen met de kerstscratch. Inschrijven voor deelname aan het scratch-gedeelte van de middag kon tot 27 november 2023.

Gezamenlijk laten we zien hoe cultuur groeit en bloeit in Voorschoten. In deze donkere en koude dagen voor de feestdagen brengen we met elkaar een lichtje in de vorm van muziek. En hoewel het samen muziek maken op zichzelf al een mooie ervaring is hopen de Cultuurfabriek en de deelnemers ook natuurlijk dat er veel publiek naar het concert komt. Na afloop van het concert is er gelegenheid om samen met de deelnemers na te praten.

De Kerstscratch staat onder de enthousiaste leiding van Maria Rosenmöller met medewerking van Nelleke de Vries. Maria is als sopraansoliste regelmatig in uitvoeringen in binnen- en buitenland te horen. Zij is actief als dirigente van onder andere Vox Clara en winnares van Voorschoten Awards 2023, categorie cultuur. Nelleke de Vries is onder andere bekend als dirigente van diverse orkesten bij Muziekvereniging Laurentius en fotografe.

De kerstscratch is mede mogelijk door de Protestantse Gemeente Voorschoten en Fonds 1818

Heeft u een vraag? neem dan contact op met evenementen@cultuurfabriekvoorschoten.nl

 

Ga naar de inhoud

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten