Nieuws

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws en ontwikkelingen binnen de Cultuurfabriek.

De Voorschoten Awards | Sport-, cultuur- en vrijwilligersprijs

De Voorschoten Awards zijn in het leven geroepen om de vele vrijwilligers, sporters en cultuurbeoefenaars die binnen Voorschoten actief zijn, in het zonnetje te zetten en te bedanken voor hun tomeloze inzet. De Awards worden op 8 september 2023, aan de vooravond van het Weekend van Voorschoten, uitgereikt.
 

De Voorschoten Awards zijn er voor bijzondere bijdragen op het gebied van sport, cultuur en vrijwilligerswerk. De trainer die al jarenlang op zaterdagochtend de jeugd traint bij de voetbalclub. De vrijwilliger die door wind en regen boodschappen doet voor het seniorencafé. De kunstenaar die gratis tekenles geeft. Zij kunnen allemaal in aanmerking komen voor een Voorschoten Award.
 

Er zijn drie categorieën: sport, cultuur en vrijwilligerswerk. Daarnaast wordt er een jeugdaward toegekend, voor deelnemers tot 18 jaar. Uit alle aanmeldingen wordt door een deskundige jury een selectie gemaakt en per categorie wordt één winnaar gekozen. De jury bestaat uit Hans van der Elst (wethouder Cultuur), Hubert Schokker (wethouder Sport), Femke Hameetman (directeur Dordrechts Museum), Hans Douw (sportcolumnist) en Yvonne van Balen (directeur welzijnsorganisatie Voorschoten voor Elkaar). Daarnaast is via Jongerenwerk een jeugdjuryberaad opgezet, dat voor het eindberaad zijn inbreng heeft meegegeven aan de jury.

De Cultuurfabriek is blij dat de cultuurprijs er weer is. Tijdens de lobby bij de politieke partijen voor de gemeenteraadsverkiezingen (maart 2022) hebben we hier in 2021 al voor gepleit! 

De werkgroep die de Voorschoten Awards organiseert bestaat uit vertegenwoordigers van de gemeente, Het Weekend van Voorschoten, de Sporttafel, de Cultuurfabriek en Voorschoten Voor Elkaar.

Er zijn 100 aanmeldingen binnengekomen. 

 
Genomineerd zijn:

Categorie Cultuur:

Maria Rosenmöller

“Alle activiteiten die Maria Rosenmöller op het gebied van muziek ontplooit -en dat zijn er vele- doet zij op een zeer enthousiasmerende en stimulerende wijze. Een drijvende kracht op het gebied van muziek voor jong en oud in heel Voorschoten.”

 Podium Jong Professionals Jazz

“Dit team zet zich in om jongeren bij de muziekwereld te betrekken door ze de gelegenheid te geven om op te treden, zo doen ze ervaring op. Omdat het uniek is wat ze doen hebben ze Voorschoten op de kaart gezet.”

 Polien van der Krogt

“Zij is al 60 jaar spelend lid van muziekvereniging Laurentius. En niet alleen spelend lid, maar Polien is door de jaren heen heel actief geweest met allerlei andere functies en dingen binnen de club”

Categorie Sport:

Adri Hendriks

“Hij is al decennia de kurk waar de ijsclub op drijft. Als ijsmeester van de IJsclub zorgt hij dat we bij vorst zo lang en goed mogelijk kunnen schaatsen, waarbij hij ook een grote groep vrijwilligers op de been weet te brengen.”

 Ed Zijl

“Met zijn 77 jaar zet Ed zich al jaren met hart en ziel in voor de Atletiektak van Voorschoten ‘97. Elke dinsdag, donderdag én in het weekend verzorgt Ed training op de atletiekbaan, in de wijk, in de duinen of op het strand. Zonder Ed zou de Atletiekvereniging niet zo bruisend zijn.”

 Jolanda Zonneveld

“Jolanda is al bijna 40 jaar actief als trainster bij gymnastiekvereniging Avanti. Eerst als turnleiding, maar dans is haar grote passie. Menig Voorschotenaar heeft haar als juf gehad. Ze start haar woensdag met de 4jarigen, en eindigt de dag ‘s avonds met wedstrijdtraining A20+. Deze groep behoort tot de top van Nederland.

Categorie Vrijwilligers

Leontien Wisman

Op altijd energieke, enthousiaste en gezellige wijze zet ze zich in voor de hockeyclub. Jarenlang bestuur, alle feesten en partijen organiseren, sleuren, duwen, trekken aan de organisatie. Staat altijd voor iedereen klaar. Regelt altijd alles met gemeente, andere besturen. Zet zich in voor iedereen!”

Simone van der Cingel

“Simone zet zich, belangeloos, in voor de minderbedeelde medemens in Voorschoten en omstreken door het samenstellen van Sint en verjaardagboxen zodat geen kind zonder cadeautje hoeft te zitten op zijn verjaardag of met Sinterklaas.

 Vrijwillige brandweer Voorschoten

“Enthousiaste vrijwillige groep mensen die dagelijks hun hele privéleven om de brandweer heen plannen. Tomeloze inzet voor de brandweer van Voorschoten. Denk aan: altijd bereikbaar, mensen in hun kracht zetten, rug recht houden voor de belangen van de burgers van Voorschoten en dat ze zo goed mogelijk geholpen worden.”

Uitreiking Awards

De allereerste uitreiking van de Voorschoten Awards vindt plaats op vrijdagavond 8 september vanaf 19.30 uur. Tijdens deze speciale bijeenkomst in de Kruispuntkerk, Schoolstraat 2. worden de winnaars bekendgemaakt. Er wordt die avond ook een jeugdprijs uitgereikt.

 Van harte welkom uitreiking bij te wonen

Inwoners van Voorschoten zijn van harte welkom om de Award-uitreiking bij te wonen. Geïnteresseerden kunnen zich snel aanmelden via voorschotenawards@voorschoten.nl. Het aantal beschikbare plaatsen is echter beperkt, dus wees er snel bij! Kijk voor meer informatie over de Voorschoten Awards op www.voorschoten.nl/voorschoten-awards

 
Zijn er vragen? Neem contact op met de gemeente via telefoonnummer 14071, of stuur een mail naar voorschotenawards@voorschoten.nl.
Ga naar de inhoud

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten