Nieuws

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws en ontwikkelingen binnen de Cultuurfabriek.

In Voorschoten gaan Sport en Cultuur samen.

In de raadsvergadering van 4 maart jl. heeft de raad ingestemd met de komst van een sportcoördinator in Voorschoten. De sportcoördinator gaat de uitvoering van het Sportakkoord Voorschoten coördineren.

De Cultuurfabriek gaf de gemeenteraad en het college van burgemeester en wethouders van Voorschoten in overweging om de cultuursector naast sport, onderwijs, zorg en welzijn ook te betrekken bij de uitvoering van het sportakkoord. Een brede samenwerking en integrale aanpak draagt, volgens de Cultuurfabriek, nog beter bij aan de vitaliteit, levendigheid en geluk van de inwoners van Voorschoten (maatschappelijke agenda van de gemeente).

Het sportakkoord heeft onder meer als doel dat iedereen onbezorgd en veilig kan sporten en dat er in Voorschoten een duurzaam aanbod is van sterke, vitale sportverenigingen. Aan dit akkoord werken vele verenigingen en organisaties intensief mee. Het is zeer belangrijk dat er een coördinator komt die alle activiteiten, en dat zijn er velen, gaat coördineren en bundelen, zodat de doelen van het akkoord straks ook echt worden gehaald. Mooi dat er hierbij vanuit de gemeente gedurende 3 jaar extra steun kan worden geboden’.

In de samenwerking tussen sport en welzijn mag het belang van cultuur zeker niet worden vergeten. Cultuur verbindt, het brengt schoonheid, ontspanning en inspiratie. Cultuur levert daarmee een belangrijke bijdrage aan het DNA van Voorschoten. Het CDA-Voorschoten is daarom van mening dat de Cultuurfabriek ook een plek moet krijgen aan de overlegtafel. ‘Als je plannen maakt en uitvoert, doe het dan vooral samen én met elkaar’. Het voorstel van het CDA Voorschoten om ook Cultuurfabriek uit te nodigen bij het opstellen van de verdere uitvoeringsplannen werd unaniem gesteund door de gemeenteraad.

De Cultuurfabriek is blij met dit besluit en kijkt uit naar toekomstige samenwerking.

Ga naar de inhoud

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten