Nieuws

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws en ontwikkelingen binnen de Cultuurfabriek.

Tot 1 juni 2024 inschrijven gratis workshops voor leerlingen basisscholen Voorschoten – Hé, dat kan ik ook!

15 mei 2024 – Er is zoveel te ontdekken voor kinderen. En dat doen kinderen niet alleen op school. Dat doen ze overal en altijd, hun hele leven lang. Bij Verwonder om de hoek ontdekken kinderen wat er bij hen ‘om de hoek’ te doen is. Dit jaar vindt het project voor het eerst plaats in Voorschoten met de titel ‘Hé, dat kan ik ook!’. Kinderen uit groep 5 tot en met 8 kunnen gratis deelnemen. De Cultuurfabriek Voorschoten nam het initiatief om het project in Voorschoten neer te zetten. De Cultuurfabriek organiseert het project samen met Verwonder om de hoek.

Passies ontdekken

Verwonder om de hoek wil ervoor zorgen dat ieder kind een gelijke kans krijgt om kennis te maken met kunst, cultuur, natuur, wetenschap, technologie en duurzaamheid. Deze onderwerpen zijn onmisbaar voor de vorming van kinderen. Door deel te nemen aan Om de Hoek kunnen kinderen hun passies en talenten ontdekken. Zes verschillende aanbieders uit Voorschoten organiseren in juni gratis workshops buiten schooltijd. Op deze manier worden deze activiteiten voor kinderen laagdrempelig toegankelijk gemaakt in hun eigen wijk.  

Verwondermarkt

Op 15 mei vond een geslaagde 1e Verwondermarkt plaats bij basisschool Het Kompas. Zes organisaties waren aanwezig om hun activiteiten aan te bieden. Op een ontspannen en plezierige manier konden kinderen kennis maken met jazzmuziek van PJPJ, muziek maken met Laurentius, archeologie onder begeleiding van Museum Voorschoten, de natuur ingaan met bioloog Jack, eigenwijze verhalen spelen met Jeanette Monshouwer en aan de slag met graffiti met Voorschoten Voor Elkaar. 

 

Schrijf je in voor gratis workshops

Schrijf je in voor gratis workshops in juni 2024. Klik dan op deze website: www.verwonderomdehoek.nl

Verwonder om de Hoek

Verwonder om de Hoek is een platform waarin Cultuureducatiegroep, BplusC en Naturalis samenwerken. In Voorschoten wordt het project georganiseerd in samenwerking met de Cultuurfabriek en ondersteund door Fonds 1818 en de gemeente Voorschoten. ‘Hé, dat kan ik ook!’ is een initiatief van de Cultuurfabriek, een platform voor culturele organisaties in Voorschoten.

Ga naar de inhoud

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten