Nieuws

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws en ontwikkelingen binnen de Cultuurfabriek.

Gespot in Voorschoten: Parel aan de Vliet

Misschien is je de laatste tijd als je door het dorpscentrum van Voorschoten loopt wat opgevallen. Van achter de ramen van verschillende winkels, horecagelegenheden en publieke gebouwen stralen witte posters met tekst je tegemoet. Heb jij ze al gezien? En heb je ze misschien ook al gelezen? Dan weet jij wat er op die posters staat. Het dorpslied van Voorschoten: Parel aan de Vliet.

In 2019 werd het oude dorpslied, op initiatief van de Cultuurfabriek in een nieuw jasje gestoken. Erik Jansen schreef een eigentijdse tekst die vertelt over al het mooie dat Voorschoten te bieden heeft. Voorschoten wordt niet voor niets de Parel aan de Vliet genoemd. Ons dorp heeft prachtige oude gebouwen, een rijk cultureel leven, en gezellige feesten waar we trots op mogen zijn! Herman Lodder zorgde voor een modernisering van de melodie waardoor Parel aan de Vliet nu heerlijk swingt en vooral heel leuk en lekker is om mee te zingen.

Heb jij al eens meegezongen met de nieuwe Parel? Bijvoorbeeld tijdens de presentatie van het vernieuwde lied tijdens de Cultuurmarkt in 2019. Was je daar niet bij, maar wil je wel alvast oefenen? Dat kan! Op het filmpje onder deze post kun je de presentatie terugkijken. En als je tekst nodig hebt kun je die nu op meerdere plaatsen in het centrum vinden. We bedanken natuurlijk alle ondernemers en beheerders die de poster in hun gebouw hebben opgehangen!

Poster gespot? Maak even een foto en stuur hem naar ons! (info@cultuurfabriekvoorschoten.nl) Of post je foto op Facebook of Instagram en tag ons @cultuurfabriekvoorschoten

Ga naar de inhoud

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten