marlies@theatertherapeut.nlTheatertherapie is een fijne, kortdurende interventie waarbij de kracht van sprookjes gebruikt wordt om kinderen te versterken en troost te bieden. De veiligheid van het doen-alsof spel maakt lastige onderwerpen bespreekbaar en kan kinderen helpen de kracht in zichzelf te vinden om problemen te overwinnen. Dit kan hen weer meer in balans brengen.

De theatertherapie richt zich op groepen kinderen tot tien jaar. Een eventueel individueel traject is ook bespreekbaar.
De sprookjes die gespeeld worden zijn gebaseerd op volkssprookjes. Dit zijn verhalen die van generatie op generatie mondeling zijn overgeleverd. De vertellingen zijn lang geleden ontstaan toen mensen nog voornamelijk magisch dachten. Dit magisch denken komt overeen met hoe jonge kinderen denken.

Theatertherapeut Marlies Greve: ”In mijn werk als theatertherapeut komt al mijn jarenlange ervaring samen; die van sprookjesverteller, -goochelaar, poppenspeler en speltherapeut”

Ga naar de inhoud

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten