Nieuws onder de aandacht

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws en ontwikkelingen binnen de Cultuurfabriek.

Multifunctionele (culturele) accommodatie in centrum Voorschoten stap dichterbij!

De gemeente Voorschoten ontwikkelt een visie om te komen tot een multifunctionele (culturele) accommodatie in het centrum van Voorschoten. In een brief van 19 april 2020 aan het college van burgemeester en wethouders en de gemeenteraad van Voorschoten geeft de Cultuurfabriek haar visie.

De gemeenteraad besloot op 14 mei 2020 het volgende: ”het college van burgemeester en wethouders te vragen om, zo mogelijk voor 1 juli 2020, een bandbreedte met keuzemogelijkheden op te stellen voor het accommoderen van maatschappelijke activiteiten, met name ten behoeve van het cultuurveld en op basis van de Maatschappelijk Agenda”. Ook besloot de gemeenteraad het college te verzoeken “om parallel de haalbaarheid te onderzoeken van een multifunctionele culturele accommodatie in en om de Kruispuntkerk al dan niet in combinatie met het gemeentehuis en die te vergelijken met de locatie bibliotheek”.

Hoe nu verder?
De komende maanden gaat de gemeente de haalbaarheid onderzoeken van een multifunctionele culturele accommodatie (mfca) in/bij de Kruispuntkerk. Onderdeel hiervan zijn gesprekken met de eigenaar van de Kruispuntkerk en andere mogelijke toekomstige maatschappelijke, culturele en andere participanten. Op 15 en 16 juli 2020 vergadert de gemeenteraad van Voorschoten over een viertal mogelijke varianten voor een mfca in het centrum van Voorschoten. De Bibliotheek, Cultuurfabriek en Filmtheater hebben in een gezamenlijke brief van 9 juli 2020 aangegeven de intenties van de gemeente te ondersteunen en vinden de Kruispuntlocatie de beste locatie voor een mfca. In december 2020 neemt de gemeenteraad een besluit over de haalbaarheid van een mfca.

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten